Ga naar hoofdinhoud

Sollicitatieronde opleidingen arts M+G en forensische geneeskunde start 1 augustus

Ella Reusken
door Ella Reusken

Kijk je als arts naar het grotere geheel, zonder het individu uit het oog te verliezen? En wil jij werken aan preventie en gezondheid búiten het ziekenhuis? Solliciteer dan vanaf 1 augustus op een opleidingsplek voor een van de (profiel)opleidingen arts Maatschappij + Gezondheid of voor de profielopleiding forensische geneeskunde. 

Arts Maatschappij + Gezondheid 

Artsen M+G staan midden in de maatschappij. Als jeugdarts, donorarts, arts medische milieukunde, arts tuberculosebestrijding, vertrouwensarts en arts infectieziektebestrijding werk je niet in het ziekenhuis, maar bijvoorbeeld in de wijk, op school, bij een GGD, het RIVM of de gemeente. De gemeenschappelijke deler: je zet je niet alleen in voor de individuele patiënt, maar voor de hele bevolking. 

1e fase (profielopleiding) + 2e fase (opleiding tot arts M+G) 

De opleiding tot arts M+G bestaat uit twee fases. Fulltime duurt elke fase twee jaar, parttime is mogelijk. Voor de 1e fase kun je kiezen uit verschillende profielen. De 2e fase is profieloverstijgend en leidt op tot arts Maatschappij + Gezondheid (specialist). Meer informatie: opleidingen - Arts Maatschappij en Gezondheid (artsmg.nl)

Forensische geneeskunde 

Als forensisch arts werk je op het snijvlak van geneeskunde en strafrecht. Het is een afwisselend en avontuurlijk vak, dat zich soms bevindt aan de duistere kant van de samenleving. De opleiding tot forensisch arts duurt drie jaar. Meer informatie: www.kiesvoorforensischegeneeskunde.nl

Verschillende opleidingen 

Kandidaten kunnen deze ronde solliciteren naar een opleidingsplek voor de (profiel)opleidingen tot: 
> Jeugdarts (1e fase) 
> Arts infectieziektebestrijding (1e fase) 
> Arts medische milieukunde (1e fase) 
Arts tuberculosebestrijding (1e fase)
> Donorarts (1e fase)

>  2e fase-opleiding arts M+G (jeugdgezondheid, infectieziektebestrijding, medische milieukunde, tuberculosebestrijding) 

> Forensisch arts 

Opleidingsplekken door het hele land 

In de landkaart vind je medio juli alle opleidingsplaatsen in Nederland die beschikbaar zijn voor de komende sollicitatieronde. 

Solliciteren  

Vanaf 1 augustus kun je solliciteren via artsmg.nl. De sollicitatieperiode sluit op 7 september 2024 en de opleidingen starten in maart 2025. 

Dit artikel delen?